Νηστίσιμη μηλόπιτα της Ματιάς .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Νηστίσιμη μηλόπιτα της Ματιάς

Υλικά: 1 πακέτο σφολιάτα (δύο φύλλα) 5 – 6 μήλα 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές 1 φακελάκι κουκουνάρι 2 κουταλιές βιτάμ Κανέλα Εκτέλεση: Από βραδύς καθαρίζουμε και κόβουμε […]

Γράφει: Matia Gr
Νηστίσιμη μηλόπιτα της Ματιάς
Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα (δύο φύλλα)
5 – 6 μήλα
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 φακελάκι κουκουνάρι
2 κουταλιές βιτάμ
Κανέλα

Εκτέλεση:

Από βραδύς καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και το κουκουνάρι καθώς και λίγη κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά. Αυτό το κάνουμε για να βγάλουν τα μήλα υγρά και με αυτό να φουσκώσουν οι σταφίδες και το κουκουνάρι. Την επομένη αλείφουμε με τη μια κουταλιά βιτάμ ένα πυρέξ και στρώνουμε πάνω του το ένα φύλλο σφολιάτας. Στο μπωλ με τα μήλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε να πάει παντού. Αν δούμε ότι έχουν παραμείνει υγρά προσθέτουμε άλλο λίγο σιμιγδάλι. Σκοπός μας είναι το σιμιγδάλι με τα υγρά του μήλου να γίνουν ρευστά (γι αυτό ανάλογα με το μέγεθος των μήλων είναι και η ποσότητα του σιμιγδαλιού). Κατόπιν ρίχνουμε όλο το μείγμα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη κανέλα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας ώστε να κλείσει καλά. Τέλος αλείφουμε από πάνω το φύλλο σφολιάτας με τη δεύτερη κουταλιά βιτάμ και κόβουμε τη σφολιάτα με πολλές οριζόντιες μαχαιριές σε λωρίδες. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοψηθεί πάνω κάτω.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.