Ντάκος (Κρητική συνταγή), του Γιώργη .: Κρητικές Συνταγές .: Ματιά
 

Ντάκος (Κρητική συνταγή), του Γιώργη

Υλικά: Παξιμάδι κρίθινο στρογγυλό Φέτα τυρί Ελαιόλαδο Ντομάτα Αλάτι Ρίγανη Εκτέλεση: Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα. Την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μπωλάκι. Θρουλίζουμε (θρυμματίζουμε) τη φέτα και την ρίχνουμε […]

Γράφει: Matia Gr
Ντάκος (Κρητική συνταγή), του Γιώργη
Υλικά:

Παξιμάδι κρίθινο στρογγυλό
Φέτα τυρί
Ελαιόλαδο
Ντομάτα
Αλάτι
Ρίγανη

Εκτέλεση:

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα. Την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μπωλάκι. Θρουλίζουμε (θρυμματίζουμε) τη φέτα και την ρίχνουμε στο μπωλάκι με τη ντομάτα και προσθέτουμε το αλάτι και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε απαλά αλλά καλά και βάζουμε αυτό το μείγμα πάνω από το κρίθινο παξιμάδι. Τέλος από πάνω ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε για λίγη ώρα ώστε να μουσκέψει το παξιμάδι.
Ο ντάκος συνοδεύεται από τσικουδιά και ωμές αγκινάρες. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κόβουμε την κούπα στα τέσσερα. Σε ένα πιάτο βάζουμε τις αγκινάρες και από πάνω ρίχνουμε λαδόξυδο.

Την συνταγή αυτή μας έδωσε ο Γιώργης από την Παλαίλιμνο Ρεθύμνης, και τον ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.