
4 στρογγυλά ψωμάκια
200ml γάλα
2 αυγά
4 φέτες μπέικον
2 κρεμμύδια ξερά μικρά
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλάκια δυόσμο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ψιλοκόβουμε το μπέικον, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Κόβουμε τα ψωμάκια (μαζί με την κόρα τους) σε τετραγωνάκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 και απλώνουμε τα τετραγωνάκια ψωμιού σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για μισή περίπου ώρα μέχρι να ξεραθούν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και μέσα τηγανίζουμε το μπέικον και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε το ψωμί με το μείγμα των κρεμμυδιών και στη συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά. Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι σφιχτή ώστε να μπορούμε να πλάσουμε μπαλάκια.
Βρέχουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε 16 μπαλάκια. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για δέκα λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε.