Ντάμπλινγκς (Knodel - Dumplings) .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Ντάμπλινγκς (Knodel – Dumplings)

Με αυτή την συνταγή θα απολαύσετε γερμανικά dumplings τα οποία είτε θα συνοδεύσουν το ψητό κρέας, τις σούπες σας ή ακόμα θα φαγωθούν και σκέτα!

Γράφει: Matia Gr
Ντάμπλινγκς (Knodel – Dumplings)
Υλικά:

4 στρογγυλά ψωμάκια
200ml γάλα
2 αυγά
4 φέτες μπέικον
2 κρεμμύδια ξερά μικρά
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλάκια δυόσμο
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το μπέικον, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Κόβουμε τα ψωμάκια (μαζί με την κόρα τους) σε τετραγωνάκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 και απλώνουμε τα τετραγωνάκια ψωμιού σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για μισή περίπου ώρα μέχρι να ξεραθούν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και μέσα τηγανίζουμε το μπέικον και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε το ψωμί με το μείγμα των κρεμμυδιών και στη συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά. Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι σφιχτή ώστε να μπορούμε να πλάσουμε μπαλάκια.
Βρέχουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε 16 μπαλάκια. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για δέκα λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.