Ντιπ με αβοκάντο και φέτα .: Σάλτσες .: Ματιά
 

Ντιπ με αβοκάντο και φέτα

Ένα δροσερό ντιπ αβοκάντο με τυρί φέτα είναι τέλειο τόσο για ορεκτικό όσο και για επάλειψη σε νόστιμα σάντουιτς.

Γράφει: Matia Gr
Ντιπ με αβοκάντο και φέτα

Ντιπ με αβοκάντο και φέτα

Υλικά:

2 ώριμα αβοκάντο
3/4 κούπας τυρί φέτα
1/2 μικρό κρεμμύδι ξερό (ή 1/4 μέτριο)
1 μικρή πράσινη πιπεριά κέρατο
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές λεμόνι ή χυμό λάιμ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο από την φλούδα και το κουκούτσι τους. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την φέτα, τα αβοκάντο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Τα πολτοποιούμε καλά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Δουλεύουμε καλά το ντιπ μας και το σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δροσερό ντιπ με φέτα και αβοκάντο είναι έτοιμο να το γευτούμε σε πίτες από τορτίγια, κριτσίνια ή φρεσκοψημένες πίτες για σουβλάκι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.