Ντολμαδάκια γιαουρτλού με πλιγούρι .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Ντολμαδάκια γιαουρτλού με πλιγούρι

Ακολουθείστε τα βήματα της συνταγής αυτής και απολαύστε ντολμαδάκια γεμισμένα με πλιγούρι και συνοδευμένα με σάλτσα γιαουρτλού!

Γράφει: Matia Gr
Ντολμαδάκια γιαουρτλού με πλιγούρι
Υλικά:

1/4 κιλού αμπελόφυλλα
1 κούπα πλιγούρι
2 μέτρια κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κούπα νερό
Δυόσμο
Πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για το γιαουρτλού:
Γιαούρτι
Σκόρδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και εκεί μέσα ζεματάμε τα αμπελόφυλλα λίγα λίγα. Μόλις ζεματιστούν τα βγάζουμε αμέσως από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και εκεί τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και το νερό και τα υπόλοιπα μυρωδικά και μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να μαγειρευτούν ανακατεύοντας. Στη συνέχεια βάζουμε 2-3 αμπελόφυλλα στον πάτο της κατσαρόλας. Μοιράζουμε το μείγμα στα αμπελόφυλλα, τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στην κατσαρόλα. Τέλος σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα πιάτο και προσθέτουμε μια κούπα βραστό νερό και σιγομαγειρεύουμε.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε στραγγιστό γιαούρτι με πολτοποιημένο σκόρδο και ελάχιστο αλάτι. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια με πλιγούρι στρώνοντας πάνω τους τη σάλτσα γιαουρτλού.

  Φαλάφελ
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.