Ντομάτες ψητές .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Ντομάτες ψητές

Νόστιμες, ελαφρά αλατισμένες, ψητές στο φούρνο ντομάτες πομοντόρια. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε παντού: σε σάντουιτς, σαλάτες, σαν συνοδευτικό, στο φαγητό. Δοκιμάστε τις!

Γράφει: Matia Gr
Ντομάτες ψητές

Ντομάτες ψητές

Υλικά:

15-20 ντομάτες πομοντόρια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες μας και τις κόβουμε στη μέση. Βγάζουμε τους σπόρους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ραντίζουμε ή αλείφουμε πάνω του ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τα μυρωδικά μας και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνειά του με αλάτι. Στρώνουμε τις ντομάτες πάνω στο αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και αλάτι. Ψήνουμε για μια δυό ώρες στους 150 βαθμούς μέχρι να φαίνονται οι ντομάτες μας ξερές εξωτερικά αλλά να παραμένουν ελαφρά υγρές στο κέντρο τους.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.