Ντοματοκεφτέδες .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Ντοματοκεφτέδες

Υλικά: 1 κιλό ντομάτες σφιχτές 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά 1/2 κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο 1 1/2 κούπα αλεύρι Λίγη ρίγανη Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Αφαιρούμε από τις ντομάτες τα σπόρια και τα πολλά ζουμιά, και […]

Γράφει: Matia Gr
Ντοματοκεφτέδες
Υλικά:

1 κιλό ντομάτες σφιχτές
1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά
1/2 κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο
1 1/2 κούπα αλεύρι
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε από τις ντομάτες τα σπόρια και τα πολλά ζουμιά, και κόβουμε την ψίχα σε μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού τα κρεμμύδια. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι. Σε κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα και την ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες γύρω γύρω τους αφαιρούμε και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Οι ντοματοκεφτέδες μας συνοδεύονται άριστα με τζατζίκι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.