Ντοματόσουπα καλοκαιρινή με καστανό ρύζι .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ντοματόσουπα καλοκαιρινή με καστανό ρύζι

Φτιάξτε με υλικά που έχετε σίγουρα στα ντουλάπια της κουζίνας σας, μια νόστιμη και θρεπτική καλοκαιρινή ντοματόσουπα με καστανό ρυζάκι.

Γράφει: Matia Gr
Ντοματόσουπα καλοκαιρινή με καστανό ρύζι
Υλικά:

1/2 φλυτζάνι ρύζι καστανό
2 ντομάτες ώριμες μεγάλες
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο μπούκοβο
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. σούπας αλάτι (ή ακόμα καλύτερα λιγότερο)
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις ντομάτες μας και τις κόβουμε καρέ. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το σκόρδο μας μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει ελαφρά το χρώμα του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το μπούκοβο και το ξύδι έχοντας το μάτι της κουζίνας μας στα 2/3 της δύναμής του. Μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν τα υγρά που έχουν βγάλει οι ντομάτες, προσθέτουμε 2 λίτρα καυτό νερό και το καστανό ρύζι. Αφήνουμε να βράσουν για 50 λεπτά της ώρας με ανοικτή κατσαρόλα ανακατεύοντας που και που. Κατόπιν κλείνουμε το μάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Δέκα λεπτά αργότερα η καλοκαιρινή ντοματόσουπα μας με καστανό ρύζι είναι έτοιμη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.