Ομελέτα με κοτόπουλο .: Περίσσεψε .: Ματιά
 

Ομελέτα με κοτόπουλο

Υλικά: 300 γρ. κοτόπουλο ψαχνό 150 γρ. μανιτάρια 3 κουταλιές βιτάμ 8 αυγά 4 πιπεριές κόκκινες τουρσί ψιλοκομμένες 1 φλυτζανάκι του καφέ, φρέσκο γάλα Λίγο μαϊντανό Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Βράζουμε το κοτόπουλο και το […]

Γράφει: Matia Gr
Ομελέτα με κοτόπουλο
Υλικά:

300 γρ. κοτόπουλο ψαχνό
150 γρ. μανιτάρια
3 κουταλιές βιτάμ
8 αυγά
4 πιπεριές κόκκινες τουρσί ψιλοκομμένες
1 φλυτζανάκι του καφέ, φρέσκο γάλα
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (αυτή είναι μια καλή συνταγή για να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει). Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά από το βιτάμ και σε αυτό σωτάρουμε τα μανιτάρια. Κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό μαϊντανό. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο και το φρέσκο γάλα και με το υπόλοιπο βούτυρο ψήνουμε την ομελέτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αφού ψηθεί από την μια πλευρά, γυρίζουμε την ομελέτα καπακώνοντας το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο και την βάζουμε να ψηθεί και από την άλλη. Όταν ψηθεί η ομελέτα την βγάζουμε σε ένα πιάτο, ρίχνουμε από πάνω της το μείγμα του κοτόπουλου, διπλώνουμε την ομελέτα στα δύο και την σερβίρουμε πασπαλίζοντάς την με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.