Πέρκα στο φούρνο με πατάτες .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Πέρκα στο φούρνο με πατάτες

Μην καθυστερείτε καθόλου. Δείτε τα υλικά της συνταγής, ψωνίστε όσα από αυτά δεν έχετε στο σπίτι και δοκιμάστε την. Δεν θα ξέρετε τι τρώτε

Γράφει: Matia Gr
Πέρκα στο φούρνο με πατάτες
Υλικά:

1 κιλό πέρκα φιλέτο
1 κιλό πατάτες
1 κιλό ντομάτες ώριμες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1-2 πράσα
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και το σκόρδο πολτοποιημένο. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το χυμό του λεμονιού, το θυμάρι και λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Κόβουμε τις πατάτες, τις λαδώνουμε καλά, τις βάζουμε σε ένα πυρέξ και τις αλατοπιπερώνουμε. Πάνω τους στρώνουμε τα φιλέτα της πέρκας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ψήνουμε για μία περίπου ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.

  Ρεβύθια σαλάτα
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.