Πίτα με λαχανικά, της Σοφίας .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πίτα με λαχανικά, της Σοφίας

Μια συνταγή ιδανική για φοιτητές, για χαμηλόμισθους ή για ανθρώπους που περνούν λίγο χρόνο στο σπίτι με αποτέλεσμα να μην έχουν χρόνο για μαγειρέματα χρονοβόρα

Γράφει: Matia Gr
Πίτα με λαχανικά, της Σοφίας
Υλικά:

2 πατάτες μέτριες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι μέτριο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κολοκύθι κομμένο σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη ροδέλες
3 αυγά
150γρ. κασσέρι τριμμένο
Λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
3 κουταλιές αλεύρι

Εκτέλεση:

Ανάβουμε το φούρνο και το γκριλ. Σε ταψάκι περίπου 25 εκατοστά στρώνουμε τα λαχανικά, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν ελαφρά. Χτυπάμε τα αυγά σε βαθύ πιάτο, προσθέτουμε το αλεύρι, το κασέρι, το αλατοπίπερο και βγάζοντας το ταψί από το φούρνο περιχύνουμε τα λαχανικά με το μείγμα και ξαναβάζουμε γρήγορα στο φούρνο να ψηθεί. Παρακολουθούμε μην αρπάξει (καεί) γιατί ψήνεται γρήγορα και έχουμε μια πεντανόστιμη πίτα που από μόνη της μιας και περιέχει λαχανικά, τυρί και αυγά είναι ένα πλήρες γεύμα.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για φοιτητές, για χαμηλόμισθους ή για ανθρώπους που περνούν λίγο χρόνο στο σπίτι με αποτέλεσμα να μην έχουν χρόνο για μαγειρέματα χρονοβόρα.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Σοφία Πανδη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.