Πίτα με φρέσκα κρεμμυδάκια, της Αλεξίας .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πίτα με φρέσκα κρεμμυδάκια, της Αλεξίας

Υλικά: Ένα ματσάκι κρεμμυδάκια (10 περίπου) Αλεύρι από καλαμπόκι (όσο πάρει) Ένα ματσάκι μαϊντανό Φέτα (προαιρετικά) Αλάτι Νερό Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες (και το πράσινο μέρος). Σε ένα μπωλ […]

Γράφει: Matia Gr
Πίτα με φρέσκα κρεμμυδάκια, της Αλεξίας
Υλικά:

Ένα ματσάκι κρεμμυδάκια (10 περίπου)
Αλεύρι από καλαμπόκι (όσο πάρει)
Ένα ματσάκι μαϊντανό
Φέτα (προαιρετικά)
Αλάτι
Νερό
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες (και το πράσινο μέρος). Σε ένα μπωλ τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνοντας το αλεύρι και το νερό όσο πάρει σταδιακά γίνεται σαν ζύμη αρκετά υγρή. Τέλος αλείφουμε ένα ταψί με αρκετό λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τη ζύμη πατώντας τη με τη παλάμη μας. Μετά ρίχνουμε λίγο λαδάκι από πάνω κι αν θέλουμε τριμμένο τυρί φέτα.
Σημείωση: Οι ροδέλες των κρεμμυδιών πρέπει να είναι αρκετά χοντρές και επίσης όταν η πίτα πέσει στο ταψί να είναι περίπου ενάμισι δάχτυλο.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Αλεξία Γκόγκα και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.