Παγωτό ντοντουρμά .: Γλυκά .: Ματιά
 

Παγωτό ντοντουρμά

Αναμφίβολα ένα από τα πιο γευστικά παγωτά. Κατά την προσωπική μας άποψη ο ντοντουρμάς είναι το καλύτερο μακράν παγωτό που υπάρχει! Φτιάξτε το μόνοι σας, στο σπίτι σας, με υλικά που ξέρετε την προέλευσή τους και… χαρίστε πλατιά χαμόγελα απόλαυσης σε μικρούς και μεγάλους! 🙂

Γράφει: Matia Gr
Παγωτό ντοντουρμά
Υλικά:

3 φλιτζάνια γάλα πλήρες (ΕΒΟΛ ή dorna)
3 φλιτζάνια παχιά κρέμα γάλακτος (ή καϊμάκι)
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι μαστίχα
3 κουταλάκια σαλέπι

Εκτέλεση:

Σε ένα γουδί βάζουμε λίγη από τη ζάχαρη μαζί με τη μαστίχα και τα κοπανάμε μέχρι η μαστίχα να γίνει σκόνη. Πρέπει να προσέξουμε το γουδί μας να είναι εντελώς στεγνό και η μαστίχα παγωμένη για να θρυμματιστεί καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το σαλέπι και τα βράζουμε ανακατεύοντάς τα διαρκώς μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά στο γάλα και να αρχίσει κάπως να πήζει. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το παγωμένο μείγμα του γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και περίπου κάθε τρία τέταρτα το βγάζουμε και το χτυπάμε για λίγο με το μίξερ. Αυτό το κάνουμε 4 φορές και το παγωτό μας είναι έτοιμο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.