Πανεύκολος μπακλαβάς, της Ελισάβετ .: Γλυκά .: Ματιά
 

Πανεύκολος μπακλαβάς, της Ελισάβετ

Η Ελισάβετ Κεκατου μας έστειλε μια συνταγή για μπακλαβά στην στιγμή. Δοκιμάστε την και χαρείτε το αγαπημένο σας γλυκό χωρίς πολύ κόπο

Γράφει: Matia Gr
Πανεύκολος μπακλαβάς, της Ελισάβετ
Υλικά:

2 βιτάμ
2 πακέτα φύλλο κρούστας
500 γρ καρύδι
Κανέλλα – γαρύφαλλο
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Σε ταψί στρώνουμε 6 φύλλα κρούστας. Μετά αρχίζουμε να βάζουμε γέμιση από καρύδι ανακατεμένο με κανέλλα και γαρύφαλλο και τα φύλλα ένα – ένα. Πάνω – πάνω βάζουμε 6 φύλλα. Χαράζουμε. Έχουμε λιώσει το βιτάμ και περιχύνουμε τον μπακλαβά. Στον φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς (μέχρι να ξεκολλήσουν τα φύλλα από τα τοιχώματα). Μόλις βγει από τον φούρνο τον περιχύνουμε σιγά – σιγά με το σιρόπι που φτιάξαμε με 1 κιλό ζάχαρη και 4 ποτήρια νερό (να είναι χλιαρό). Καλή επιτυχία.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελισάβετ Κεκατου, και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.