Πατάτες σαν τηγανητές .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πατάτες σαν τηγανητές

Με αυτή την συνταγή μπορείτε να απολαύσετε πατάτες που είναι στην γεύση σαν τις τηγανητές αλλά έχουν σαφώς λιγότερο λάδι αφού έχουν ψηθεί στο φούρνο

Γράφει: Matia Gr
Πατάτες σαν τηγανητές
Υλικά:

Πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη
Τυρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα τους και τις βάζουμε σε λεκάνη με άφθονο νερό να τις σκεπάζει. Τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε ισόπαχα μπαστουνάκια. Τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και τις ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να αλειφθούν από όλες τις πλευρές τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό ταψί ή στο ταψί του φούρνου μας στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις πατάτες πάνω του. Ψήνουμε τις πατάτες μας στους 200 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε μόλις βγουν και με κίτρινο τυρί ή φέτα και ρίγανη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.