Πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου

Μια πραγματικά πεντανόστιμη και δοκιμασμένη κατ’ επανάληψη συνταγή για μπούτια κοτόπουλου στο φούρνο με πατάτες, καρότα και μουστάρδα. Δοκιμάστε κι εσείς!

Γράφει: Matia Gr
Πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου
Υλικά:

10 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκι)
5-10 φέτες μπέικον
2 κιλά μικρές πατάτες (φούρνου)
2-3 καρότα
Μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τα καρότα σε κοντά, χοντρά μπαστουνάκια. Στο ταψί μας ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τις πατάτες και τα καρότα. Αλείφουμε να πάει παντού και αλατίζουμε. Ρίχνουμε και μουστάρδα και ανακατεύοντας τις πατάτες και τα καρότα φροντίζουμε να καλυφθούν. Αλείφουμε και το κοτόπουλο, ένα ένα τα μπουτάκια, να σταθεί μουστάρδα και ανάμεσα στην πέτσα και το κρέας. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Τα στρώνουμε όλα στο ταψί και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη. Ρίχνουμε και μισό ποτήρι νερό στην μια γωνία και βάζουμε το φαγητό μας σκεπασμένο με αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε για μία περίπου ώρα και στη συνέχεια γυρίζουμε το κοτόπουλο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, το σκεπάζουμε ξανά με το χαρτί και ψήνουμε στον αέρα για ένα τεταρτάκι. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε, καλύπτουμε κάθε μπούτι του κοτόπουλου με μισή φέτα μπέικον και απλώνουμε το υπόλοιπο μπέικον επάνω στις πατάτες. Ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη στον αέρα και τέλος απολαμβάνουμε πεντανόστιμα μπούτια κοτόπουλου με πατάτες και καρότα στο φούρνο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.