Πολίτικος χαλβάς, του Χρήστου .: Γλυκά .: Ματιά
 

Πολίτικος χαλβάς, του Χρήστου

Φτιάξτε με τα χεράκια σας λαχταριστό πολίτικο χαλβά, ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής του Χρήστου. Εγγυημένο αποτέλεσμα και από γεύση… όνειρο!

Γράφει: Matia Gr
Πολίτικος χαλβάς, του Χρήστου
Υλικά:

1/2 κιλό χονδρό σιμιγδάλι (2 ποτήρια)
1 ποτήρι ελαιόλαδο
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ή 2 φακελάκια κουκουνάρι
Κανέλα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βαθιά ρίχνουμε το λάδι μέχρι να αρχίσει να καίει. Καβουρντίζουμε όσο θέλουμε το μισό κουκουνάρι, και ρίχνουμε όλο μαζί το σιμιγδάλι και το υπόλοιπο κουκουνάρι. Ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα. Ραντίζουμε λίγη κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε μια λεκάνη έχουμε διαλύσει την ζάχαρη με το νερό (κρύο) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (προσοχή πιτσιλάει). Το φορμάρουμε σε μια φόρμα, και αφού κρυώσει το ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε κανέλα και μπορούμε να το διακοσμήσουμε με άσπρα αμύγδαλα και κουκουνάρι.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε ο Χρήστος Ψαρρός, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.