Πουράκια μπανάνα σοκολάτα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Πουράκια μπανάνα σοκολάτα

Τέλεια πουράκια με μπανάνα και σοκολάτα που λιώνουν στο στόμα. Φτιάχνονται στη στιγμή και είναι ιδανικά για το ξεκίνημα της μέρας ή τα απογεύματα με φίλους. Δοκιμάστε τα!

Γράφει: Matia Gr
Πουράκια μπανάνα σοκολάτα

Πουράκια μπανάνα σοκολάτα

Υλικά:

2 φύλλα κρούστας (όχι πακέτα)
2 μπανάνες
200γρ. σοκολάτα μαύρη τριμμένη
Λίγο χυμό λεμονιού
Λίγη κανέλα τριμμένη
Λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο κρούστας και το κόβουμε στα 4. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στη μέση μία φορά κάθετα και μία φορά οριζόντια ώστε να γίνει η κάθε μία τους 4 κομμάτια. Αλείφουμε τα κομμάτια της μπανάνας με χυμό λεμονιού. Στρώνουμε πάνω στο κάθε κομμάτι φύλλου κρούστας τριμμένη σοκολάτα, πάνω της ακουμπάμε την μπανάνα και την πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Κλείνουμε από όλες τις πλευρές το φύλλο κρούστας βρέχοντας σε λίγο νερό τα δάχτυλά μας και το ρολάρουμε να γίνει ρολό. Επαναλαμβάνουμε. Τηγανίζουμε τα πουράκια της μπανάνας σε καυτό λάδι και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα σερβίρουμε και τα απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστά!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.