Πουρές πατάτας αλά Ιταλιάνα .: Διεθνής Κουζίνα .: Ματιά
 

Πουρές πατάτας αλά Ιταλιάνα

Μια ξεχωριστή συνταγή για πουρέ πατάτας με άρωμα Ιταλίας. Με μπέικον, αυγά, παρμεζάνα και μοτσαρέλα θα σας καταπλήξει με την νοστιμιά του. Τυχαίο; Δεν νομίζω

Γράφει: Matia Gr
Πουρές πατάτας αλά Ιταλιάνα
Υλικά:

1 1/2 κιλό πατάτες
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
5 φέτες μπέικον
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες με λίγο νερό σε καπακωμένη κατσαρόλα. Μόλις βράσουν τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και ψιλοκόβουμε το μπέικον. Λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό μπαστούνι προσθέτοντας το γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα τυριά και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τον πουρέ σε πυρέξ. Με ένα πιρούνι κάνουμε σχεδιάκια στην επιφάνειά του πουρέ. Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.