Πούρα με πραλίνα φουντουκιού Nucrema .: Γλυκά .: Ματιά
 

Πούρα με πραλίνα φουντουκιού Nucrema

Πούρα με πραλίνα φουντουκιού Νουκρέμα! Φτιάχνεται εύκολα και είναι το ιδανικό γλυκάκι για πάρτυ, μπουφέ αλλά και για το καφεδάκι σας!

Γράφει: Matia Gr
Πούρα με πραλίνα φουντουκιού Nucrema

Πούρα με πραλίνα φουντουκιού Nucrema

Υλικά:

1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 250γρ.)
400-450γρ. Νουκρέμα ΙΟΝ
3/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
Χοντροκομμένη ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αφήνουμε την Νουκρέμα σε ζεστό περιβάλλον να γίνει πιο ρευστή. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το βουτυρώνουμε και το κόβουμε σε λωρίδες. Το κόβουμε και στην άλλη διάσταση ώστε να έχουν λίγο μεγαλύτερο μήκος από αυτό που θέλουμε να έχουν τα πούρα μας. Με ένα κορνέ (ή σακούλα μιας χρήσης κομμένη λίγο στη γωνία της) φτιάχνουμε γραμμές με νουκρέμα. Μαζεύουμε λίγο τις δύο άκρες ώστε να μην μπορεί να βγεί έξω η νουκρέμα μας και τυλίγουμε καλά το πούρο μας. Μόλις φτάσουμε στο τέλος βρέχουμε τα δάχτυλά μας με λίγο νερό και κλείνουμε προσεκτικά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα κρούστας. Αλείφουμε με βούτυρο ένα αντικολλητικό χαρτί και στρώνουμε πάνω του τα πούρα με την πραλίνα φουντουκιού. Τα βουτυρώνουμε, τα πασπαλίζουμε με χοντροκομμένη ζάχαρη (προαιρετικά) και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα πούρα με πραλίνα φουντουκιού Νουκρέμα είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε μόλις κρυώσουν καλά. Προσοχή, η πραλίνα φουντουκιού θέλει τον χρόνο της για να κρυώσει και… τιμωρεί τους ανυπόμονους!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.