Πως ξεφλουδίζουμε γερμάδες .: Συνταγές .: Ματιά
 

Πως ξεφλουδίζουμε γερμάδες

Όπως όλα, έτσι και το ξεφλούδισμα των γερμάδων (γιαρμάδων) θέλει τον τρόπο του!

Γράφει: Matia Gr
Πως ξεφλουδίζουμε γερμάδες

Έχουμε έτοιμο πάγο στο ψυγείο μας (παγάκια ή μεγαλύτερα κομμάτια πάγου). Πλένουμε τους γερμάδες να φύγουν τυχόν φυτοφάρμακα. Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι ένα μικρό σταυρό στο κάτω μέρος τους (όχι από εκεί που κρέμονται από το κλαδί). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε πάρα πολύ πάγο και λίγο νερό. Τοποθετούμε τους γερμάδες λίγους λίγους μέσα στο νερό που βράζει και τους αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα (συνήθως 30 αρκούν) μέχρι να αρχίσει ο σταυρός να “ανοίγει” ελαφρά. Πιάνουμε έναν έναν τους γερμάδες με ένα τρυπητό και τους τοποθετούμε αμέσως στο μπωλ με τον πάγο. Επαναλαμβάνουμε αφαιρώντας τους κρύους πια γερμάδες και συμπληρώνοντας με πάγο εάν χρειάζεται. Με ένα μαχαίρι ξεφλουδίζουμε εύκολα πια τους γερμάδες μας.

Σημείωση: σε περίπτωση που είναι ώριμα τα φρούτα μας δεν είναι απαραίτητη η διαδικασία αυτή ή περιορίζεται ο χρόνος στο βραστό νερό.

  Χάνεϊμουν - Honeymoon
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.