Ραβανί αφρός, της Μαρίας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Ραβανί αφρός, της Μαρίας

Το ραβανί που θα απολαύσετε ακολουθώντας την συνταγή αυτή της Μαρίας Παρασκευά, δεν είναι γλύκισμα… είναι ένα ποίημα!

Γράφει: Matia Gr
Ραβανί αφρός, της Μαρίας
Υλικά:

6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι σιμιγδάλι
1 ποτήρι αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ (φακελάκι)
1 βανίλια
1 κουταλάκι κοφτό μαστίχα κοπανισμένη
Ξύσμα 1 λεμόνι
Υλικά για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 βανίλια
Χυμός μισού μικρού λεμονιού

Εκτέλεση:

Χτυπώ τα υλικά στο μίξερ με τη σειρά που αναγράφονται, και τα αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο από πριν (με αέρα πριν βάλω το γλυκό) και μετά πάνω κάτω στους 180 βαθμούς τοποθετώντας το ταψί στην τελευταία σχάρα του φούρνου.
Φτιάχνω το σιρόπι αφήνω να κρυώσει και περιχύνω το ζεστό ραβανί.
Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.