Ραβανί με καλαμποκάλευρο .: Γλυκά .: Ματιά
 

Ραβανί με καλαμποκάλευρο

Μη μου πείτε ότι δεν ξετρελαίνεστε για ραβανί; Εδώ σας έχουμε μια νέα συνταγή που στα υλικά για το αγαπημένο μας σιροπιαστό γλυκό, συμπεριλαμβάνει και καλαμποκάλευρο

Γράφει: Matia Gr
Ραβανί με καλαμποκάλευρο
Υλικά:

125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. καλαμποκάλευρο
200γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 βιτάμ
1 φακελάκι μπέικιν
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Υλικά για το σιρόπι:
2 1/2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κομματάκι ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά σιγά-σιγά το μπέικιν, τα αλεύρια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα. Αφού ψηθεί το γλυκό μας το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας. Ρίχνουμε πάνω στο γλυκό μας μισή κούπα από το ζεστό σιρόπι. Το υπόλοιπο το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε μετά. Καλή μας όρεξη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.