
300 γρ. ρύζι Καρολίνα
2 λίτρα γάλα
200γρ. ζάχαρη
100γρ. φρέσκο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας άνθος ορύζης
Λίγη κανέλα
Κρατάμε σε ένα φλιτζάνι λίγες κουταλιές γάλα και σε αυτές διαλύουμε το άνθος ορύζης. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ρύζι και σιγά-σιγά το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα διαρκώς. Μόλις πάρει δύο βράσεις απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα της (ανακατεύοντας έντονα) το άνθος ορύζης και την ξαναβάζουμε στο μάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο. Σερβίρουμε σε μικρά μπωλάκια και το πασπαλίζουμε με κανέλα.