Ρύζι καστανό με λαχανικά στον ατμό .: Διαβητικών .: Ματιά
 

Ρύζι καστανό με λαχανικά στον ατμό

Γίνεται εύκολα (μην σας τρομάζει η διαδικασία) και είναι γεμάτο θρεπτικές ουσίες και νοστιμιά. Βάζουμε στοίχημα ότι θα σας αρέσει τόσο που θα το καθιερώσετε… Καλή όρεξη!

Γράφει: Matia Gr
Ρύζι καστανό με λαχανικά στον ατμό
Υλικά:

1 φλυτζάνι ρύζι καστανό
1 σακούλα μπρόκολο κατεψυγμένο (750γρ.) ή 1 κιλό (περίπου) φρέσκο
15 πιπεριές πράσινες κέρατο
12 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια ζουμερά
Μηλόξυδο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το καστανό ρύζι μας για μία ώρα πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα. Αν το μπρόκολο μας είναι φρέσκο το πλένουμε καλά και ξεχωρίζουμε τις φουντίτσες από τα μπουκετάκια του. Αυτές θα χρησιμοποιήσουμε. Αν το μπρόκολό μας είναι κατεψυγμένο, δεν χρειάζεται ξεδιάλεγμα. Απλά το πλένουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε και τους τρεις ορόφους του ατμομάγειρα μας. Στον πρώτο βάζουμε το μπρόκολο. Από πάνω βάζουμε τις πιπεριές μαζί με 7 σκελίδες σκόρδο (δεν τις έχουμε ξεφλουδίσει) και στον τρίτο όροφο βάζουμε το ειδικό σκεύος για το ρύζι με ένα φλυτζάνι ρύζι και 2 φλυτζάνια νερό. Ανάβουμε τον ατμομάγειρα, ρυθμίζουμε τον χρονοδιακόπτη στα 55 λεπτά και τρέχουμε στο facebook γιατί στο FrontierVille έχουν γίνει τα βαμβάκια που τα περιμένουμε εδώ και τρεις ημέρες. Ακόμα καλύτερα βέβαια πάμε μια κοντινή βόλτα με τα πόδια μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό μας στον ατμομάγειρα.
Πενήντα πέντε λεπτά αργότερα και είμαστε ξανά στην κουζίνα μας. Στύβουμε τα δύο λεμόνια και μόλις βγάλουμε από τον ατμομάγειρα το σκεύος με το ρύζι το περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών και με λίγο ελαιόλαδο. Σειρά έχουν οι πιπεριές. Αφήνουμε τρεις πιπεριές στην άκρη και τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε ροδέλες μέσα σε μια σαλατιέρα. Ψιλοκόβουμε πάνω τους τις 5 ωμές σκελίδες σκόρδου, προσθέτουμε μηλόξυδο, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Τέλος θα ασχοληθούμε με τα μπρόκολά μας. Τα βγάζουμε από τον ατμομάγειρα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια σαλατιέρα. Ρίχνουμε τα σκόρδα που έχουμε κάνει στον ατμό (απλά τα συμπιέζουμε και η ψήχα ξεχωρίζει από την φλούδα εύκολα. Τα λιώνουμε με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές. Ψιλοκόβουμε τις τρεις πιπεριές που είχαμε κρατήσει. Προσθέτουμε μηλόξυδο και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στήνουμε τα πιάτα μας ως εξής: Το ρύζι με την βοήθεια ενός φλυτζανιού το κάνουμε βουναλάκια. Σε κάθε πιάτο βάζουμε στην μια άκρη ένα τέτοιο βουναλάκι και στις άλλες δύο ακμές ενός νοητού τριγώνου (προσέχοντας να μην ενώνουν τα φαγητά μας μεταξύ τους) μια ικανή ποσότητα πουρέ μπρόκολου και μια πράσινων πιπεριών! Αν θέλουμε βάζουμε και δύο τρία κομμάτια πιπεριάς πάνω από το ρύζι μας. Καλή σας όρεξη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.