Ρύζι καστανό της προσκολλήσεως .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ρύζι καστανό της προσκολλήσεως

Νόστιμο, απλό και θρεπτικό, είτε μόνο του είτε ως συνοδευτικό!

Γράφει: Matia Gr
Ρύζι καστανό της προσκολλήσεως
Υλικά:

2 κούπες ρύζι καστανό
2 κύβους νοστιμιάς λαχανικών
50γρ. φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 6 κούπες νερό (ή ανάλογα με τις οδηγίες που γράφει η συσκευασία του ρυζιού) να βράσουν μαζί με τους κύβους νοστιμιάς. Μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά με μισόκλειστο το καπάκι της κατσαρόλας να βράσει για μισή ώρα ανακατεύοντάς το ανά πεντάλεπτο. Όταν συμπληρωθεί το μισάωρο σβήνουμε το μάτι και καπακώνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα. Σε ένα τεταρτάκι το καστανό ρύζι μας είναι έτοιμο να συνοδεύσει κρέατα και λαχανικά συμπληρώνοντας το φαγητό μας σε γεύση και θρεπτική αξία.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.