Σάντουιτς αλλαντικών .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Σάντουιτς αλλαντικών

Υλικά: 1 μεγάλη φρατζόλα ψωμί 1 μικρό μαρούλι 5-6 κουταλιές μαγιονέζα Hellmanns 5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα 5 φέτες ζαμπόν 3 φέτες μπέικον 8-10 φέτες σαλάμι αέρος 6-8 φέτες τυρί του τοστ 6 φέτες ντομάτα […]

Γράφει: Matia Gr
Σάντουιτς αλλαντικών
Υλικά:

1 μεγάλη φρατζόλα ψωμί
1 μικρό μαρούλι
5-6 κουταλιές μαγιονέζα Hellmanns
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
5 φέτες ζαμπόν
3 φέτες μπέικον
8-10 φέτες σαλάμι αέρος
6-8 φέτες τυρί του τοστ
6 φέτες ντομάτα
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο μπαλσάμικο
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Είναι καλό το ψωμί που θα διαλέξουμε να μην έχει ιδιαίτερα σκληρή κόρα και να είναι περισσότερο πλατύ παρά ψηλό, για να μπορούμε να το φάμε πιο εύκολα. Καθαρίζουμε και πλένουμε το μαρούλι μας και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπωλ το ανακατεύουμε με το μπαλσάμικο ξύδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε προσεκτικά το ψωμί στη μέση οριζόντια και αφαιρούμε λίγη απ’ τη ψίχα του. Το αλείφουμε κι απ’ τις δύο εσωτερικές πλευρές του μαγιονέζα και στρώνουμε πάνω τα αλλαντικά μας εκτός απ’ το μπέικον. Ψήνουμε ελαφρά το μπέικον σε τηγανάκι ή τοστιέρα, στρώνουμε το τυρί, από πάνω το μπέικον και τελειώνουμε βάζοντας το μαρούλι και τις φέτες ντομάτας. Αλατίζουμε ελαφρά τη ντομάτα, σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού και απολαμβάνουμε το σάντουιτς αλλαντικών μας!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.