
1 μικρό μαρούλι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 λεμόνι
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι πλιγούρι
Λίγο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι κρασί
Ελαιόλαδο
Μουλιάζουμε το πλιγούρι για μία ώρα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, μισό φλιτζάνι κρασί και το μισό χυμό του λεμονιού. Πλένουμε και χοντροκόβουμε το μαρούλι. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Σε μια σαλατιέρα στρώνουμε πρώτα το χοντροκομμένο μαρούλι και πάνω του βάζουμε τους κύβους της ντομάτας, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Στραγγίζουμε καλά το πλιγούρι και το ρίχνουμε από πάνω. Σε ένα βαζάκι χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Αλατίζουμε λίγο πριν σερβίρουμε.