Σκορδόψωμο του απατεώνα .: Περίσσεψε .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σκορδόψωμο του απατεώνα

Το σκορδόψωμο του απατεώνα είναι πεντανόστιμο, μυρωδάτο και περιζήτητο! Γίνεται στη στιγμή, κοστίζει ελάχιστα και δεν απαιτεί μαγειρικές γνώσεις! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Γράφει: Matia Gr
Σκορδόψωμο του απατεώνα
Υλικά:

1 καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί (ή και φρέσκο)
4-6 σκελίδες σκόρδο
Λίγο φρέσκο βούτυρο
Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση:

Εντάξει, όταν το ωραίο καρβελάκι γίνει “χθεσινό ψωμί” κανείς δεν θέλει να το βάλει στο στόμα του. Και επειδή τα κεφτεδάκια ή η σκορδαλιά που απαιτούν μπαγιάτικο ψωμί δεν είναι -ακόμα- μέσα στις δυνατότητές μου, βρήκα έναν άλλο τρόπο να το χρησιμοποιώ και να γίνεται και ανάρπαστο.
Να τι κάνω: Κόβω οριζόντια το καρβέλι στα δύο ή στα τρία (ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η “καμπούρα” του. Απλώνω πάνω του βούτυρο και πολτοποιώ τις σκελίδες σκόρδου. Τις απλώνω και αυτές με το μαχαίρι να πάνε παντού. Πασπαλίζω με το τυρί και ψήνω στον φούρνο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να μοσχομυρίσει. Κόβω μετά σε φέτες και… αυτό ήταν! Καλή όρεξη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.