Σολομός στο μπάρμπεκιου .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σολομός στο μπάρμπεκιου

Υλικά: 6 φέτες σολομού 8 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι ρίγανη 1 κουταλάκι βασιλικό 1 λεμόνι ή λάιμ Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά το λάδι, το […]

Γράφει: Matia Gr
Σολομός στο μπάρμπεκιου
Υλικά:

6 φέτες σολομού
8 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι βασιλικό
1 λεμόνι ή λάιμ
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά το λάδι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το βασιλικό και το χυμό λεμονιού. Αφού πλύνουμε και στραγγίξουμε τις φέτες του σολομού, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλείφουμε καλά με τη μαρινάτα που φτιάξαμε προηγουμένως. Ψήνουμε τον σολομό ως εξής: Τοποθετούμε τις φέτες πάνω στη σχάρα του μπάρμπεκιου αφού τις έχουμε στραγγίξει λίγο και τις αφήνουμε να ψηθούν για πέντε λεπτά. Συνεχίζουμε να γυρνάμε τις φέτες ανά πεντάλεπτο αλείφοντας με τη μαρινάτα που μας έχει μείνει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.