Σουφλέ σοκολάτας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά για 8 ατομικά σουφλέ: 250γρ. φρέσκο βούτυρο 250γρ. κουβερτούρα Παυλίδης 70γρ. αλεύρι 100γρ. ζάχαρη 4 αυγά 4 κρόκους αυγών Εκτέλεση: Σπάμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί […]

Γράφει: Matia Gr
Σουφλέ σοκολάτας
Υλικά για 8 ατομικά σουφλέ:

250γρ. φρέσκο βούτυρο
250γρ. κουβερτούρα Παυλίδης
70γρ. αλεύρι
100γρ. ζάχαρη
4 αυγά
4 κρόκους αυγών

Εκτέλεση:

Σπάμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και συνεχίζοντας το χτύπημα κοσκινίζουμε με την βοήθεια ενός σουρωτηριού το αλεύρι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 8 φορμάκια για σουφλέ (μεσαίο μέγεθος) και μοιράζουμε το μίγμα ώστε να είναι λίγο παραπάνω απ’ τη μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 8 περίπου λεπτά. Όταν περάσουν τα 8 λεπτά ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και τα αφήνουμε μέσα για 3 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.