Σοφρίτο από την Κέρκυρα .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Σοφρίτο από την Κέρκυρα

Το Σοφρίτο είναι μια από τις πιο γνωστές συνταγές της Κέρκυρας. Ετοιμάστε το και φέρτε μια γεύση από Επτάνησα στο τραπέζι σας!

Γράφει: Matia Gr
Σοφρίτο από την Κέρκυρα
Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι ψαχνό
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
Αλεύρι
2 κρεμμύδια ξερά
1 φύλλο δάφνης
Λίγο σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας μας σε μπουκίτσες. Το αλατίζουμε, το αλευρώνουμε και το περνάμε από τηγάνι που το έχουμε σε δυνατή φωτιά ώστε να θωρακιστεί εξωτερικά το μοσχάρι μας. Αποσύρουμε το κρέας μας από το τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε μαϊντανό, δάφνη, αλάτι, πιπέρι, το κρέας μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας μας εντελώς. Το σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και απολαμβάνουμε το Κερκυραϊκό σοφρίτο μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.