Σούπα με γαρίδες .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σούπα με γαρίδες

Υλικά: 1/4 κιλού γαρίδες 1 μικρό κρεμμύδι ξερό 2 καρότα 2 ντομάτες ώριμες 1 σκελίδα σκόρδο 1 πράσο 1 πατάτα Λίγο σέλινο Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Βάζουμε τις γαρίδες να βράσουν μαζί με το […]

Γράφει: Matia Gr
Σούπα με γαρίδες
Υλικά:

1/4 κιλού γαρίδες
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
2 καρότα
2 ντομάτες ώριμες
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσο
1 πατάτα
Λίγο σέλινο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις γαρίδες να βράσουν μαζί με το κέλυφός τους για 5 λεπτά. Κατόπιν καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατάμε το εσωτερικό τους κι αφήνουμε το κέλυφος να σιγοβράσει για 20 λεπτά στο νερό. Κατόπιν αφαιρούμε και πετάμε τα κελύφη. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, και τα βάζουμε να βράσουν στο νερό που είχαν βράσει προηγουμένως οι γαρίδες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όταν μαγειρευτούν τα πολτοποιούμε με το μπαστούνι κοπής. Ρίχνουμε και τις γαρίδες μας να πάρουν μία βράση και η γαριδόσουπά μας είναι έτοιμη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.