Σπανάκι με πλιγούρι .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Σπανάκι με πλιγούρι

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για ένα σπανακόρυζο χωρίς ρύζι, αλλά με πλιγούρι που το κάνει ακόμη πιο νόστιμο!

Γράφει: Matia Gr
Σπανάκι με πλιγούρι
Υλικά:

1 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1/2 κούπα πλιγούρι
2 κουταλιές πελτέ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Πάπρικα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το σπανάκι σε κομμάτια με τα χέρια μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και μία κούπα νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το πλιγούρι. Μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά προσέχοντας να μην μείνει χωρίς υγρά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα μας σκεπασμένη για λίγα λεπτά ακόμη. Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή για ένα σπανακόρυζο χωρίς ρύζι, αλλά με πλιγούρι που το κάνει ακόμη πιο νόστιμο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.