Σπιτικές καραμέλες για το λαιμό .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σπιτικές καραμέλες για το λαιμό

Φτιάξτε με τα χεράκια σας σπιτικές καραμέλες που ανακουφίζουν τον κάθε πονεμένο λαιμό, με αγνά υλικά και χωρίς χημικά πρόσθετα.

Γράφει: Matia Gr
Σπιτικές καραμέλες για το λαιμό
Υλικά:

2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι
3/4 κούπας νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1-2 ταμπλέτες βιταμίνης C (προαιρετικά)
Ελάχιστο βούτυρο

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20Χ20 εκατοστά.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει το μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό και συνεχίζουμε να βράζουμε ελαφρά ανακατεύοντας (θερμόμετρο στους 140 βαθμούς Κελσίου). Περίπου για 20 λεπτά συνολικά, αν δεν έχουμε θερμόμετρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Θρυμματίζουμε τις ταμπλέτες της βιταμίνης να γίνουν σκόνη και τις προσθέτουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει για δυο τρία λεπτά. Απλώνουμε το μείγμα μας στο βουτυρωμένο ταψί και το αφήνουμε να ψυχθεί για δέκα λεπτά. Χαράσσουμε σε κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν οι καραμέλες μας). Αν δεν έχει κρυώσει αρκετά το μείγμα μας (δεν μένουν σαφείς οι χαραγματιές μας) ξαναπροσπαθούμε σε λίγα λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα για τις σπιτικές καραμέλες λαιμού να κρυώσει εντελώς και κατόπιν “σπάζουμε” στις χαραγματιές που κάναμε και έχουμε έτοιμες τις καραμέλες που θα ανακουφίσουν τον κάθε πονεμένο λαιμό. Αν θέλουμε τις τυλίγουμε σε ζελατίνη κατάλληλη για τρόφιμα ή τις φυλάμε σε βάζο που να κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.