Τηγανητό παγωτό, της Κριστιάνας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Τηγανητό παγωτό, της Κριστιάνας

Φυσικά και μπορείτε να τηγανίσετε παγωτό. Κι όχι μόνο μπορείτε αλλά θα απολαύσετε -όταν με το καλό φτιάξετε τη συνταγή της Κριστιάνας- μια εξαιρετική λιχουδιά! Μην το αργήσετε… είναι καταπληκτικό!

Γράφει: Matia Gr
Τηγανητό παγωτό, της Κριστιάνας
Υλικά:

1 κιλό παγωτό βανίλια
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
Αλεύρι
250γρ. αμύγδαλο (αλεσμένο)
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε το παγωτό σε μπάλες και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βάζουμε το αλεύρι σε 1 μπωλ και μετά βουτάμε τις μπάλες παγωτού μέσα. Σε ένα δεύτερο μπωλ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και βουτάμε τις αλευρωμένες μπάλες μέσα. Μετά σε ένα τρίτο μπωλ βάζουμε το αμύγδαλο και βουτάμε τις μπάλες μέσα. Ξαναβάζουμε τις μπάλες στην κατάψυξη για μια ώρα. Όταν τις βγάλουμε τις ξαναβουτάμε στο γάλα με το αυγό και μετά στο αμύγδαλο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όχι στο αλεύρι.
Σε μία κατσαρόλα καίμε λάδι και τα τηγανίζουμε ένα, ένα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε με σιρόπι και μπισκότα (μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε είδος παγωτού).

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κριστιάνα, και την ευχαριστούμε πολύ.

  Αρνάκι με αντίδια
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.