Τραχανάς γλυκός ο γρήγορος .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Τραχανάς γλυκός ο γρήγορος

Ένα εύκολο φαγητό που φτιάχνεται σε λιγότερη από μισή ώρα. Αντί να παραγγείλετε σε ταχυφαγείο το βράδυ, γιατί δεν τρώτε τραχανά γλυκό που είναι και θρεπτικός και οικονομικός και ετοιμάζεται και πιο γρήγορα από όσο θα κάνει να έρθει η παραγγελία σας;

Γράφει: Matia Gr
Τραχανάς γλυκός ο γρήγορος
Υλικά:

1 φλυτζάνι τραχανά γλυκό
1 κονκασέ
2 κύβους νοστιμιάς λαχανικών
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. γλυκού Γκαράμ Μασάλα (Garam Mashala)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 φλυτζάνια νερό (αν θέλουμε να γίνει ο τραχανάς μας πηχτός βάζουμε 4, ενώ αν θέλουμε να γίνει σουπίτσα αραιή βάζουμε 6-7). Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τον τραχανά και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε και τον γλυκό τραχανά, ανακατεύουμε και βράζουμε για δέκα λεπτά (που και που ρίχνουμε κανένα ανακατεματάκι). Στα δέκα λεπτά σβύνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας για άλλα δέκα λεπτά πάντα με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.