Τρούφες καρότου, του Νυχτολούλουδου .: Γλυκά .: Ματιά
 

Τρούφες καρότου, του Νυχτολούλουδου

Υλικά: 1 κιλό καρότα 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη 1/2 κιλό ινδική καρύδα Εκτέλεση: Κόβουμε τα καρότα, αφού τα καθαρίσουμε, σε ροδέλες και τα βράζουμε ρίχνοντας νερό μέχρις ότου ψηθούνε (να είναι καλά ψημένα να […]

Γράφει: Matia Gr
Τρούφες καρότου, του Νυχτολούλουδου
Υλικά:

1 κιλό καρότα
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 κιλό ινδική καρύδα

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα καρότα, αφού τα καθαρίσουμε, σε ροδέλες και τα βράζουμε ρίχνοντας νερό μέχρις ότου ψηθούνε (να είναι καλά ψημένα να λιώνουν). Να μην υπάρχει νερό στη κατσαρόλα παρά μόνον τα καρότα.
Αφού ψηθούν, μαλακώσουν, τα λιώνουμε με το πιρούνι και ρίχνουμε τη ζάχαρη, χωρίς νερό πλέον. Τα ξαναβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να απορροφήσει όλο το υγρό τους.
Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την ινδική καρύδα, ανακατεύουμε το μίγμα, αφού κρατήσουμε 1 φλυτζάνι περίπου για το πασπάλισμα.
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια (σαν φοντάν) και τα πασπαλίζουμε γύρω – γύρω με την ινδική καρύδα. Τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο ένα-ένα ή σε μια πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν λίγο. Όταν τα σερβίρουμε είναι ένα ωραίο γλύκισμα, δροσερό και όχι επιβαρυντικό για την υγεία μας.
Καλή επιτυχία.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε το Νυχτολούλουδο, το οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.