Τυρόπιτα της παρέας .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Τυρόπιτα της παρέας

Υλικά: 2 φλυτζάνια αλεύρι 1/2 κιλό κεφαλοτύρι 2 φλυτζάνια γάλα 1 βιτάμ 5 αυγά Λίγη πάπρικα Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Επειδή αυτή η τυρόπιτα είναι εύκολη και με υλικά που συνήθως έχουμε πάντα στο σπίτι, […]

Γράφει: Matia Gr
Τυρόπιτα της παρέας
Υλικά:

2 φλυτζάνια αλεύρι
1/2 κιλό κεφαλοτύρι
2 φλυτζάνια γάλα
1 βιτάμ
5 αυγά
Λίγη πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Επειδή αυτή η τυρόπιτα είναι εύκολη και με υλικά που συνήθως έχουμε πάντα στο σπίτι, την φτιάχνουμε κάθε φορά που μαζεύεται η παρέα και θέλουμε κάτι να τσιμπήσουμε.
Καταρχήν θα τρίψουμε το τυρί μας στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Κατόπιν θα λιώσουμε το βιτάμ σε ένα μπρίκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε μια λεκάνη θα ρίξουμε όλα τα υλικά μας και θα τα ανακατέψουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.