Φασόλια γίγαντες με ελιές στην κατσαρόλα .: Vegan .: Ματιά
 

Φασόλια γίγαντες με ελιές στην κατσαρόλα

Ένα νόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό παραδοσιακό φαγητό που δεν έχει ιδιαίτερη διαδικασία στην παρασκευή του. Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Φασόλια γίγαντες με ελιές στην κατσαρόλα
Υλικά:

Φασόλια γίγαντες Πρεσπών
Ελιές πράσινες Χαλκιδικής
Κρεμμύδια ξερά
Κύβο νοστιμιάς λαχανικών
Ξύδι
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα φασόλια μας να μουλιάσουν σε νερό για δώδεκα ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα φασόλια, μπόλικο νερό, αλάτι, τον κύβο νοστιμιάς και τα βράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Ξεκουκουτσιάζουμε τις ελιές και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε σε ψιλό καρέ το κρεμμύδι μας. Ψιλοκόβουμε τον φρέσκο μαϊντανό. Με τρυπητή κουτάλα βάζουμε στο πιάτο μια μερίδα γίγαντες Πρεσπών, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις ελιές, περιχύνουμε με λίγο ξύδι και ελαιόλαδο και τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.