Φιογκάκια με λεμόνι (farfalle) .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φιογκάκια με λεμόνι (farfalle)

Μια εύκολη, γρήγορη και πρωτότυπη συνταγή που χρησιμοποιεί τα αγαπημένα από όλους ζυμαρικά συνδυασμένα με την μυρωδιά του λεμονιού δεμένη με την πικάντικη γεύση του σκόρδου. Για μπουφέ ή στο καθημερινό μας πιάτο θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους!

Γράφει: Matia Gr
Φιογκάκια με λεμόνι (farfalle)

Φιογκάκια με λεμόνι (farfalle)

Υλικά:

500γρ. φιογκάκια (farfalle)
4 κουταλιές βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού
Αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε τα φύλλα του βασιλικού. Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου.
Βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε αλάτι και όταν κοχλάσει προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Μόλις γίνουν αλ ντέντε τα αποσύρουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε και το σκόρδο, το βασιλικό, το ξύσμα του λεμονιού και αλάτι. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεκτικά. Τα φιογκάκια με λεμόνι είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε καυτά ή και σε θερμοκρασία δωματίου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.