Χαλβάς με αλεύρι, της κυρίας Πόπης .: Γλυκά .: Ματιά
 

Χαλβάς με αλεύρι, της κυρίας Πόπης

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα από τα πιο γνωστά νηστίσιμα γλυκά. Η κυρία Πόπη μας έστειλε μια παραλλαγή του με αλεύρι. Δοκιμάστε την και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα

Γράφει: Matia Gr
Χαλβάς με αλεύρι, της κυρίας Πόπης
Υλικά:

1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
7 φλιτζάνια νερό
Αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε ανακατεύοντάς τα περιοδικά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και όταν αυτό κάψει ρίχνουμε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντάς το συνεχώς έως ότου ξανθύνει. Όταν γίνει αυτό ρίχνουμε μέσα ασπρισμένα τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια με προσοχή ρίχνουμε το αραιό σιρόπι που έχουμε φτιάξει στην άλλη κατσαρόλα μέσα σε αυτήν με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και βράζοντας έως ότου ο χαλβάς αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και φορμάρουμε το χαλβά σε σκεύος της αρεσκείας μας. Αντί για αμύγδαλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καρύδια. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μέσα σταφίδες μειώνοντας κάπως την ποσότητα της ζάχαρης. Καλή σας όρεξη!

Την συνταγή αυτή μας έδωσε η κυρία Πόπη, και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.