Χιονισμένα Χριστούγεννα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Χιονισμένα Χριστούγεννα

Ένα κέικ με χρώμα και γεύση Χριστουγέννων. Φτιάχνεται σχετικά εύκολα και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! 🙂

Γράφει: Matia Gr
Χιονισμένα Χριστούγεννα
Υλικά:

500γρ. αλεύρι
500γρ. ζάχαρη
500γρ. μαργαρίνη
3 κούπες γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες
4 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
Εσάνς αμυγδάλου
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά για το γλάσο:
200γρ. ζάχαρη άχνη
120ml χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Με το μίξερ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε τις βανίλιες, την εσάνς και ανακατεύουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα. Τα χτυπάμε όλα καλά προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί, τοποθετούμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή περίπου ώρα, μέχρι το μαχαίρι μας να βγαίνει στεγνό. Για να ετοιμάσουμε το γλάσο, χτυπάμε με σύρμα καλά την άχνη με το χυμό λεμονιού ώστε να πάρουμε ένα ρευστό σχετικά μείγμα. Μόλις ψηθεί το κέικ μας το ξεφορμάρουμε και έτσι όπως είναι ζεστό ρίχνουμε πάνω του το γλάσο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.