Χοιρινό με μανιτάρια και μαυροδάφνη .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Χοιρινό με μανιτάρια και μαυροδάφνη

Το μεθυσμένο γουρουνάκι με τα μανιταράκια του, είναι πολύ νόστιμο και συνοδεύει άριστα μακαρονάδες, ρύζι ή τηγανητές πατατούλες.

Γράφει: Matia Gr
Χοιρινό με μανιτάρια και μαυροδάφνη
Υλικά:

1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο
1 πακέτο μανιτάρια άσπρα (500γρ.)
1 φλυτζάνι του τσαγιού Μαυροδάφνη
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουταλάκι γλυκάνισο
1/4 κουταλάκι κανέλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας μας σε μικρές μπουκίτσες και το πλένουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το κρέας μας μαζί με 150 ml νερό. Το τσιγαρίζουμε καλά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τη μαυροδάφνη και τα μπαχαρικά μας. Χαμηλώνουμε το μάτι μας στο μισό της δύναμής του, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για μισή ώρα με τρία τέταρτα. Που και που το κοιτάμε και του ρίχνουμε κανά ανακάτεμα. Μπορούμε να συνοδέψουμε με αυτό μακαρόνια, πιλάφι ή τηγανητές πατατούλες.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.