Χταποδάκια με κριθαράκι .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Χταποδάκια με κριθαράκι

Φτιαγμένο με χταποδάκια, λαχανικά και κριθαράκι, αυτό το πιάτο θα φέρει λίγη θάλασσα και μπόλικη νοστιμιά στο τραπέζι σας!

Γράφει: Matia Gr
Χταποδάκια με κριθαράκι
Υλικά:

1 κιλό χταποδάκια κατεψυγμένα
1 πακέτο κριθαράκι
3 πράσα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουτί πασάτα ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
Λίγο κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τα χταποδάκια και τα καθαρίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα χταποδάκια με 2-3 κουταλιές νερό (σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι) και τα μαγειρεύουμε για λίγο να μαλακώσουν ελαφρά. Κρατάμε το ζουμί από τα χταποδάκια. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα τσιγαρίζουμε τα πράσα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ξερό κρεμμύδι και αφού τσιγαριστεί κι αυτό προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα χταποδάκια, το φύλλο δάφνης, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε την πασάτα ντομάτας, τη ζάχαρη, το ζουμί του χταποδιού που φυλάξαμε και μαγειρεύουμε για ένα τεταρτάκι. Κατόπιν προσθέτουμε 4 κούπες βραστό νερό και το κριθαράκι. Μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά και γευόμαστε νόστιμα χταποδάκια με κριθαράκι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.