Χταπόδι με μακαρονάκι .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Χταπόδι με μακαρονάκι

Υλικά: 1 κιλό χταπόδι 1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό 1/2 κούπα λάδι 1 ντοματάκι κονκασέ 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλάτι, το ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το χταπόδι και […]

Γράφει: Matia Gr
Χταπόδι με μακαρονάκι
Υλικά:

1 κιλό χταπόδι
1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
1/2 κούπα λάδι
1 ντοματάκι κονκασέ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλάτι, το ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το χταπόδι και τα αφήνουμε Χταπόδι με μακαρονάκινα βράσουν μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει πολύ. Όταν αυτό γίνει, βγάζουμε το χταπόδι σε ένα πιάτο και το κόβουμε κομματάκια. Φυλάμε το νερό μέσα στο οποίο βράσαμε το χταπόδι γιατί θα το χρειαστούμε. Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το δεύτερο ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Αφού τσιγαριστεί προσθέτουμε το νερό στο οποίο έβρασε το χταπόδι, συμπληρώνοντας όταν χρειάζεται με νερό από τη βρύση, έτσι ώστε να βράσει το κοφτό μακαρονάκι. Στο τέλος της βράσης προσθέτουμε το κονκασέ (ψιλοκομμένο) ντοματάκι και το χταπόδι και τα αφήνουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά.

Την φωτογραφία που συνοδεύει την συνταγή μας έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας. Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.