Ψωμάκια αφράτες μπουκίτσες .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Ψωμάκια αφράτες μπουκίτσες

Ψωμάκια αφράτα και σε μέγεθος μπουκιάς! Φρεσκοψημένα και λαχταριστά έτοιμα να σας κάνουν φανατικούς οπαδούς τους!

Γράφει: Matia Gr
Ψωμάκια αφράτες μπουκίτσες
Υλικά:

3 – 4 κούπες αλεύρι
1 κούπα γάλα
1 κουταλιά βούτυρο
1/4 κούπας ζάχαρη + 1 κουταλάκι
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια μαγιά ξηρή

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλάκι βάζουμε 1/4 της κούπας ζεστό νερό (40 βαθμοί) και μέσα του διαλύουμε το 1 κουταλάκι ζάχαρη και τη μαγιά και το αφήνουμε να δράσει. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και μέσα του διαλύουμε το βούτυρο να λιώσει εντελώς. Θα πρέπει και αυτό το μείγμα να είναι στους 40 βαθμούς. Στο μπωλ του πολυμίξερ μας βάζουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του αλευριού και την ζάχαρη, συνεχίζοντας το ζύμωμα. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και ζυμώνουμε καλά προσθέτοντας αλεύρι τόσο ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Συνεχίζουμε το ζύμωμα στο πολυμίξερ μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και απαλή. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Μόλις γίνει αυτό πιέζουμε με τις γροθιές μας τη ζύμη και την αφήνουμε για λίγα λεπτά. Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και σχηματίζουμε με τη ζύμη μας ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο. Κόβουμε τη ζύμη μας με κόφτη πίτσας σε τετράγωνα μικρού μεγέθους. Τα βάζουμε, με μεγάλα κενά ανάμεσά τους, σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά της ώρας, μέχρι να ροδίσουν. Εάν θέλουμε να γυαλίσουν τα αλείφουμε, όσο είναι ακόμη ζεστά, στο πάνω μέρος τους με λίγο βούτυρο. Οι αφράτες μπουκίτσες μας είναι έτοιμες να συνοδέψουν το γεύμα ή το δείπνο μας, να σερβιριστούν στο πάρτυ ή στο μπουφέ ή ακόμη και να γίνουν μίνι σαντουιτσάκια για το παιδικό πάρτυ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.