Κουλί με φράουλες .: Γαρνιτούρες .: Ματιά
 

Κουλί με φράουλες

Η σάλτσα κουλί είναι ιδανική για να περιχύσουμε κέικ και γλυκές πίτες, καθώς επίσης για επιδόρπια σοκολάτας, τσιζκέικ, πάβλοβα ή ακόμη και γλυκά τυριά.

Γράφει: Matia Gr
Κουλί με φράουλες
Υλικά:

350γρ. καθαρισμένες φράουλες
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά λικέρ φράουλα ή άλλο ποτό φράουλας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ειδικό σκεύος για φούρνο μικροκυμάτων βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε στο δυνατό για δύο λεπτά. Ανακατεύουμε και σταματάμε όταν βεβαιωθούμε πως η ζάχαρη έχει διαλυθεί εντελώς. Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ, τους προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης, και δουλεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Βάζουμε τον πολτό των φρούτων σε σουρωτήρι, βοηθάμε πιέζοντας τον πολτό με κουτάλι ή το χέρι μας και κρατάμε το σουρωμένο μείγμα (πετάμε τα σπόρια από τις φράουλες). Προσθέτουμε το λικέρ αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και ανακατεύουμε καλά. Η κουλί φυλάσσεται στο ψυγείο το πολύ για μια εβδομάδα ενώ στον καταψύκτη φυλάσσεται για δυό με τρεις μήνες.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.