Κουλουράκια και πασχαλινά και αμυγδαλένια .: Πάσχα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κουλουράκια και πασχαλινά και αμυγδαλένια

Πασχαλινά κουλουράκια με έντονο άρωμα αμυγδάλου! Ετοιμάζονται εύκολα και καταναλώνονται στο πι και φι!

Γράφει: Matia Gr
Κουλουράκια και πασχαλινά και αμυγδαλένια
Υλικά (για 40 περίπου κουλουράκια):

200γρ. αλεύρι αμυγδάλου (πούδρα)
200γρ. αλεύρι
80γρ. βούτυρο ή λάδι
60γρ. ζάχαρη
2 αυγά μεγάλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι (ανακατεμένο με το μπέικιν) και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει εύπλαστο και ομοιογενές το μείγμα μας.
Μοιράζουμε την ζύμη μας σε ίσα κομμάτια και πλάθουμε μπαστούνια που τα κάνουμε σπείρες ή δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε. Τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη και τα απλώνουμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά και τα απολαμβάνουμε αμέσως μόλις κρυώσουν!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.