Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές, της Ναταλίας .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές, της Ναταλίας

Η Ναταλία Αχμέτ μας έστειλε μια καταπληκτική συνταγή. Φτιάξτε καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι και δώστε μια διαφορετική νότα στα νηστίσιμα γεύματα της Σαρακοστής

Γράφει: Matia Gr
Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές, της Ναταλίας
Υλικά:

4 μεγάλα καλαμάρια
200γρ. πλιγούρι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών
Ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
1 κονσέρβα ολόκληρα τοματάκια
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ώσπου να ροδίσουν. Έπειτα προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μετά προσθέτουμε το πλιγούρι και τις ελιές. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε ώσπου το πλιγούρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να μαλακώσει. Βγάζουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Αφήνουμε το μίγμα κατά μέρος για να μαλακώσει ελαφρώς. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μίγμα και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τοματάκια με το αλατοπίπερο και το φύλλο δάφνης. Σε ένα ταψί βάζουμε τα καλαμάρια και περιχύνουμε το μίγμα. Προσθέτουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε στον φούρνο για 30-45 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου. Τέλος τα σερβίρουμε και τα απολαμβάνουμε.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ναταλία Αχμέτ και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.